Nighthawk.dk

Grundlæggende programmering med C#

Skrevet d. 9. March 2022 af Claus Nielsen.

Her lærer du at programmere! Vi arbejder med sproget C#, men koncepterne er generelle og bruges også i stort set alle andre programmeringssprog.

Her kan du lære om grundlæggende programmering. Vi tager udgangspunkt i programmeringssproget C# (udtales C-Sharp), som er forholdsvist nemt at gå til.

De principper, som dækkes i denn artikelserie - variabler, betingelser, loops, funktioner, osv. - findes i stort set alle programmeringssprog, så det bliver også nemmere efterfølgende at lære et andet sprog.

Sproget C# er et Objekt-Orienteret sprog, og Objekt-Orienteret Programmering (OOP) er en speciel form for programmering som findes i mange forskellige sprog (f.eks. også C++, Java og Python), men ikke i alle sprog (f.eks. ikke i C). I denne serie går vi dog ikke nærmere ind i OOP, men fokuserer i stedet på grundlæggende programmering.

At lære at programmere kan man ikke bare læse sig til - det kræver noget praktisk erfaring at lære det ordentligt. Derfor er artiklerne bygget op omkring en række opgaver, som hælper dig med at forstå koncepterne, og det anbefales at løse opgaverne i den rækkefølge de kommer i.

Selve programmerne du skriver her er måske ikke de mest spændende, men de giver dig den nødvendige viden du skal bruge, for at du kan lave mere interessante programmer, der kan bruges i hverdagen! Målet med artiklen er altså, at du bliver fortrolig med de grundlæggende begreber.

Artikler

C# Programmering 1 - I gang med C# C# Programmering 2 - Grundlæggende C#: Variabler og aritmetik C# Programmering 3 - Grundlæggende C#: Input og type-konvertering C# Programmering 4 - Grundlæggende C#: Betingelser C# Programmering 5 - Grundlæggende C#: Loops C# Programmering 6 - Grundlæggende C#: Funktioner
Relaterede ressourcer
C# Grundbog

Niels Hilmar Madsen og Michell Cronberg,
Libris, 2003

×