Nighthawk.dk

Hacking

Mange forbinder "hacking" med noget kriminelt - primært at bryde ind i systemer, som de ikke burde have adgang til. Denne slags aktiviteter er hvad der normalt betegnes som black hat hacking, mens "de gode hackere" bliver betegnet white hat hackers.

I modsætning til black hats, så kan begrebet "white hats" dække ganske almindelige softwareudviklere og IT-sikkerhedsfolk, som arbejder indenfor lovens rammer. White hats arbejder på at skabe eller sikre software og IT-infrastruktur, i modsætning til at bryde ind.

Men alt er jo som bekendt ikke kun sort eller hvidt. Derfor er der også kategorien grey hat hacking eller ethical hacking, som egentlig går ud på bl.a. at bryde ind i systemer ligesom black hats, men med et helt andet formål. Ethical hackers kan f.eks. være hyret af firmaer til at finde sikkerhedshuller eller svagheder i deres systemer, og dermed hjælpe med at sikre firmaets IT-infrastruktur før en ondsindet black hat hacker når at opdage og udnytte svagheden. Denne process kaldes normalt penetration testing.

Artiklerne heruder er skrevet med henblik på penetration testing og ethical hacking.

Artikelserier

Der blev ikke fundet nogen artikler i denne kategori.

Artikler

Hacking Hacking the Box Hacking Metasploit Quickguide Hacking Wifi-hacking med aircrack-ng