Nighthawk.dk

Introduktion til spiludvikling med 3D Gamestudio

Skrevet d. 28. July 2016 af Claus Nielsen.

Lær at lave computerspil og lær at programmere på den sjove måde! Læs med for at se hvordan du kan bruge 3D Gamestudio til let (og gratis) at udvikle spil!

3D Gamestudio er efterhånden en gammel game engine, som der ikke er blevet udviklet på i længere tid - men den er stadig en solid game engine, som kan bruges til at lave alle mulige forskellige spil! Selv lærte jeg at programmere ved at udvikle spil i 3D Gamestudio, og der findes masser gratis ressourcer rundt omkring på nettet så man hurtigt kan komme i gang!

Det skal dog bemærkes, at 3D Gamestudio fungerer noget anderledes end f.eks. den mere moderne Unity, men selv vil jeg mene at 3D Gamestudio faktisk egner sig bedre til at lære at programmere.

3D Gamestudio bruger sproget Lite-C, der minder rigtig meget om "almindelig" C-programmering, som er lidt anderledes at arbejde med end f.eks. C# som kan bruges i Unity.

Artikler

Spiludvikling 3D Gamestudio 1 - Introduktion til 3D Gamestudio Spiludvikling 3D Gamestudio 2 - Introduktion til WED og Level Design Spiludvikling 3D Gamestudio 3 - Templates - Dit første spil Spiludvikling Programmering C / C++ 3D Gamestudio 4 - Scripting med SED Spiludvikling Programmering C / C++ 3D Gamestudio 5 - Funktioner, Variabler, m.m. Spiludvikling Programmering C / C++ 3D Gamestudio 6 - Bevægelse med Collision Detection og Animationer
Relaterede ressourcer
Acknex Unlimited

Mange ressourcer til 3D Gamestudio.

Se mere her

3D Gamestudio

Game-engine til udvikling af 3D-spil.

Se mere her

×